O nas

Zametki naše dejavnosti segajo v petdeseta leta prejšnjega stoletja, ko se je naš ATA Milan Golob  pri  sedlarju Šlebniku  v Ožbaltu izučil za sedlarskega pomočnika in se pri njem zaposlil. Prav kmalu je na povabilo Alojza Mithansa odšel na delo v Slovenj Gradec, kjer so 1957 ustanovili »Obrtno podjetje Komfort Slovenj Gradec«, predhodnik poznejšega Preventa, v katerem je vztrajal vse do upokojitve.

V skrbi za številčno družino je lažja in enostavnejša dela prinašal domov, kjer smo mu vsi pomagali in si s tem zagotovili še kakšen prepotreben »dinar«.

Doma je imel tudi majhno delavnico, v kateri so nastajale raznovrstne sedlarske in tapetniške mojstrovine, kakršne so pač narekovale potrebe časa in okolice. Še danes, po več kot 40 letih, marsikdo z veseljem pove, kako dolgo mu je služil lovski nahrbtnik, ki mu ga je naredil naš ATA.

Pri raznih enostavnih tapetniških in sedlarskih delih sem kot otrok večkrat sodeloval in morda je bil ravno to navdih, da sem se ob njegovi prehitri smrti, ko sem štel komaj 10 let, odločil, da bom šel po njegovi poti.

Po zaključeni osnovni šoli sem se leta 1989 vpisal na Srednjo usnjarsko šolo v Domžalah in začel spoznavati čare usnjene galanterije. Takrat sem dokončno spoznal, da je to tisto, kar želim v življenju početi. V tem burnem obdobju pa je med drugimi začela propadati usnjarsko predelovalna  industrija zato sem si moral kruh iskati v drugih panogah, a sem se konstantno izpopolnjeval pri mojstru Antonu Dietnerju iz Lovrenca na Pohorju, kamor sem odhajal kar s kolesom. Mojster Dietner je namreč po atejevi smrti prišel po njegov šivalni stroj, ki ga je dobil v uporabo in obljubil, da me bo še kaj naučil. Izkušnje sem poleg tega nabiral še v podjetjih: Toko Domžale (obrat Maribor), Nova oprema Slovenj Gradec, Avtotap Maribor, Prevent d.d. Slovenj Gradec , Wollsdorf Leder, Semmernegg Wies. S tem sem pridobil široko paleto znanj na področju tapetništva, avtotapetništva, usnjene galanterije in sedlarstva, ki jih pokrivam. Več let sem delal v razvoju avtomobilskih sedežnih prevlek in kot razvojni modelar sodeloval pri zagonu proizvodnje le-teh na različnih lokacijah po svetu. Zadnja leta pa sem prisoten tudi v izdelavi notranje opreme za luksuzna plovila.

Že dalj časa je bila v meni prisotna želja po samostojni poti, tako sem najprej pred 10 leti odprl dopolnilno dejavnost, nato pa sem 1. 2. 2016 stopil na samostojno podjetniško pot. Podkovan z znanjem in s 25 letnimi izkušnjami v prihodnost zrem z optimizmom in inovativnimi idejami. Navdih mi daje tudi sin Gašper, ki že od rosnih 3 let rokuje s škarjami in spoznava različne materiale. Morda se bo tudi on našel v tem čudovitem poklicu.